93 894 07 13
Escola Maria Ossó, Ramón Dalmases 2-10, 08870 Sitges

5. LLengua

El Projecte de Llengua

 

A l’escola Maria Ossó treballem l’àmbit lingüístic des de la necessitat comunicativa i funcional amb l’objectiu de fer créixer les ganes i el desig d’aprendre dels nostres infants.

Les estratègies i els recursos que utilitzem estan al servei de la creació d’espais significatius de comunicació propers als alumnes en els quals el llenguatge els hi permeti trobar un sentit a allò que fan i a construir nous relats sobre la realitat de la nostra societat.

Per tal d’afavorir aquestes situacions d’aprenentatge, fem desdoblaments, és a dir, repartim els alumnes en diferents grups on la ràtio per aula es redueix i permet un treball més individualitzat sempre tenint en compte la diversitat dels nostres alumnes. Per aquest motiu, a la nostra escola aportem eines, donem suport i orientem per tal que l’alumne desenvolupi una competència lingüística creativa.

Notícies Ossó

E-TWINNING: Els alumnes expliquen el projecte E-Twinning. Es tracta d’un l’intercanvi en llengua anglesa que realitzen els alumnes  amb altres escoles d’Europa.

BIBLIONEVERA: Els nostres alumnes culminen el treball de llengua amb una notícia del propi centre.

EL TRONCS: Aprofitant les estructures del pati els nostres alumnes expliquen la notícia treballada prèviament a l’àrea de llengua.

ELS PNEUMÀTICS: Perquè la llengua tingui sentit és important contextualitzar-la. Els nostres alumnes han utilitzat un context proper per a aplicar tots els coneixements en relació a l’àrea de llengua.

ENTREVISTA EX-ALUMNA DE LA MESTRA MARIA OSSÓ: Hem tingut el privilegi d’entrevistar a una ex-alumna de la mestra i pedagoga la Sra. Maria Ossó, figura cèlebre que dóna el nom a la nostra escola. Els nostres entrevistadors són de 3r!!