Aquest curs escolar els nens i les nenes de P5, ens hem estat preparant per a poder participar al Congrés de ciència del Garraf. El congrés és una manera de donar a conèixer els treball d’observació, recerca i experimentació, que es duu a terme en les diferents escoles.

Ens ha semblat molt interessant poder participar en aquest acte pels seus objectius:

-Valorar el treball científic que es realitza amb l‘alumnat en els centres educatius.
-Donar un marc adequat: organització, medis, espai i temps per què grups d’escolars de la comarca mostrin els seus treballs d’investigació en l’àrea de ciència.
-Valorar les bones pràctiques, potenciar el treball en recerca i crear situacions gratificants per l’alumnat i el professorat.
-Incidir en l’aprenentatge competencial en llengua i comunicació.
-Fer que l’alumnat se senti protagonista.
En el nostre cas, els nens i les nenes de la classe dels tsunamis han aprofitat el seu projecte i volen saber: Com es produeix un tsunami? Quines dimensions tenen les onades d’un tsunami? Com hem d’actuar en cas que vingui un tsunami?

Els nens i les nenes de la classe dels cocodrils ens hem interessat pels colorants alimentaris, a partir de la manipulació d’alguns aliments per decorar la mona de pasqua ens va encuriosir certes coses: Per què quan mengem “lacasitos” ens embrutem les mans i la llengua de colors? Per què algunes llaminadures, gelats, aliments tenen colors diferents? Com s’aconsegueixen aquests colors?
Hem fet diferents experiments referents als temes que ens han ajudat a entendre i aprendre moltes coses. En el cas dels cocodrils encara estem treballant en el tema.
Ben aviat podrem anar a Vilanova per exposar tot el procés i les conclusions. Us anirem informant de l’experiència.
Us adjuntem algunes fotos perquè ho pogueu gaudir.